Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

EXIT - MENTORORDNING

Program Exit - Mentorordningen tilbyr hjelp til ungdom som ønsker seg ut av voldelige og kriminelle miljøer, det være seg rasistiske / høyreekstreme miljøer eller minoritetsmiljøer.

Arbeidet startet som et prosjekt i Kristiansand i 1996 og rettet seg mot et høyreekstremt miljø. I 1999 begynte vi også å jobbe med voldelige minoritetsungdom.  Det er erfaringene fra disse prosjektene som danner grunnlaget for vårt arbeid.

     

 Målgruppe:

1. Ungdom 13-26 år.

Arbeidet er basert på frivillighet fra ungdommens side.  Vi hjelper med å legge til rette for et liv uten vold/krim.

Vi tar tak i dagtilbud, skole/jobb, bevisstgjøring og konsekvenser av kriminalitet, ansvar for eget liv, hjelp til å ta rette valg, styrke selvtillit, profesjonell hjelp knyttet til personlige problemer, hjemmesituasjon, håp og drømmer for fremtiden og et godt liv.

Der hvor det er hensiktsmessig vil vi benytte mentor eller andre rollemodeller / ressurspersoner i dette arbeidet.

Vi jobber også med ungdom som er inne til soning i fengsel.

2. Foreldre

Vi vil først og fremst være en støtte for foreldre, gi råd og veiledning.

Esterstiftelsen kan i de fleste sammenhenger opptre som et nøytralt og uavhengig bindeledd mellom foreldre, ungdom og hjelpeapparat.

Vi driver oppsøkende virksomhet. Vi er mobile og jobber også når det øvrige hjelpeapparatet har fri, dvs. kvelder/helger.

 


 Tilsvarende tiltak er anbefalt / satt i gang etter vår modell flere steder og anbefalt som tiltak i flere publikasjoner bla:

Nedlastning: Rapport-SamarbeidVerdsetting2004-2006.pdf

Nedlastning: Evalueringsrapportmentorordningen.pdf

 

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn